www.supertalent.com The Official Super Talent Support Forum

Login
FAQ MembersRegister

Updating problem via MPTool

All firmware upgrade issues should go here

Updating problem via MPTool

Postby wouldliketostayguest » Thu Aug 30, 2012 11:23 am

Hi there,
I wanted to update my Ultradrive GX 64 gb (STT_FTM64GX25H) via MP Tool, but it failed.

Current FW: 2030

Options in the MP Tool:
Device:
[8] 2142
[40] STT_FTM64GX25H
[20] I646110-IJCY-827A035 Random (but i also tried auto increase)

Flash:
Auto Detection

The field where the Drive is listet shows:
Num 0 ; Drive Number 2; Serial number 0123456789abdf8c442b; SATA (empty); Module (empty); Flash(empty); Download (empty); Status ready (then FAIL) ;Firmware Revision (empty) (then FAIL)

I tried 3 Sata Ports - all of them in IDE and of course in factory mode (switch to the closer corner)

My system is 64bit Win 7 - is this a problem?

What else could I try?

Thank you!
wouldliketostayguest
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 30, 2012 10:50 am

Postby SSD-James » Thu Aug 30, 2012 4:04 pm

Please give me your mother board model name. (You must use SATA II port only)
It does not need to be IDE mode. You can use AHCI mode. ACHI mode is better for some cases.
Your SSD Flash selection should be:
1. JS29F32G08AAMDB 64GB or
2. JS29F64G08CAMDB 64GB

Thanks,
James
SSD-James
 
Posts: 2076
Joined: Fri Jul 16, 2010 12:41 pm

Postby wouldliketostayguest » Fri Aug 31, 2012 12:44 am

The MB is a Gigabyte g4...Whatever, it doesn't have Sata III, but it worked using the Flash selection 1!

Thank you :D
wouldliketostayguest
 
Posts: 2
Joined: Thu Aug 30, 2012 10:50 am

Postby SSD-James » Fri Aug 31, 2012 7:53 am

Good to hear that.
SSD-James
 
Posts: 2076
Joined: Fri Jul 16, 2010 12:41 pm


Return to Firmware

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron